COLOMBIA SUPREMO MEDELIN

18 hodnocení
  • 1 z 2

SAMETOVÁ CHUŤ, ČOKOLÁDA, OVOCE

Správně připravená kolumbijská káva je uznávaná jako jedna z nejlepších, chuťově vyvážených káv a zároveň se pokládá za nápoj, který je možný pít v kteroukoli denní dobu. Silné aroma, sametové tělo a nasládle karamelová chuť s lehkou aciditou.

 

DETAILNÍ INFORMACE 

Země původu   Země původu: Kolumbie 

Region   Region: Medelin  

Nadmořská výška   Nadmořská výška: 1800 - 2100 m n.m.

Druh kávovníku   Druh kávovníku: Arabica

Velikost zrna   Velikost zrna: Supremo (velká zrna bez perlových zrn, tzn. nejvyšší možná) 

Zpracování   Zpracování: Plně promytá

Chuťový profil 1   Chuťový profil: Plné tělo se sametovou texturou, komplexně vyrovnanou aciditou a čokoládovým nádechem

 


  • Zvolte variantuSklademSklademSklademSklademSklademSklademSklademSklademSklademSklademSklademSklademSklademSkladem
75 Kč 75 Kč 75 Kč 75 Kč 75 Kč 75 Kč 165 Kč 165 Kč 165 Kč 165 Kč 165 Kč 165 Kč 289 Kč 539 Kč od 75 Kč
  • Hmotnost
  • Mletí kávy
Kategorie: Jednodruhové kávy - arabika
Dostupnost: Skladem
 

ZAJÍMAVOSTI

Medelin je aglomerace v údolí Aburrá, ležící v centrální oblasti pohoří And a kávy z této oblasti patří k nejlepším. Další oblasti, ve kterých se kávovníky pěstují, se rozprostírají mezi výběžky And a ve východních, západních a centrálních horských oblastech. Hornatý terén má velice rozmanité mikroklima, což znamená, že sběr úrody může probíhat téměř po celý rok, jelikož plody kávovníku dozrávají postupně a v rozličných obdobích. Kolumbie má štěstí i v tom, že se nemusí obávat příchodu mrazů, na rozdíl např. od Brazílie, které by mohly zničit úrodu. Díky dostatku vodních toků se kávová zrna zpracovávají z 90 % mokrou cestou. Z míst, kde je nedostatek vody, se zrna dopravují v pergamenových obalech až do středisek, kde se zpracovávají. 

Medelin Supremo je známá jako jedna z nejlepších prémiových kolumbijských káv. Má plné tělo se sametovou texturou, komplexně vyrovnanou aciditou a čokoládovým nádechem.

Správně připravená kolumbijská káva je uznávaná jako jedna z nejlepších, chuťově vyvážených káv a zároveň se pokládá za nápoj, který je možné pít v kteroukoli denní dobu. K nejlepším kávovníkovým zrnům patří ta, co pocházejí z plantáží v okolí Madelínu, Armenie a Manizelasu. 

 

 

 
Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.