COLOMBIA SUPREMO MEDELIN

19 hodnocení
  • 1 z 2

SAMETOVÁ CHUŤ, ČOKOLÁDA, OVOCE

Správně připravená kolumbijská káva je uznávaná jako jedna z nejlepších, chuťově vyvážených káv a zároveň se pokládá za nápoj, který je možný pít v kteroukoli denní dobu. Silné aroma, sametové tělo a nasládle karamelová chuť s lehkou aciditou.

 

DETAILNÍ INFORMACE 

Země původu   Země původu: Kolumbie 

Region   Region: Medelin  

Nadmořská výška   Nadmořská výška: 1800 - 2100 m n.m.

Druh kávovníku   Druh kávovníku: Arabica

Velikost zrna   Velikost zrna: Supremo (velká zrna bez perlových zrn, tzn. nejvyšší možná) 

Zpracování   Zpracování: Plně promytá

Chuťový profil 1   Chuťový profil: Plné tělo se sametovou texturou, komplexně vyrovnanou aciditou a čokoládovým nádechem

 

Pokud si přejete kávu namlít, napište nám prosím do poznámky na jakou přípravu.

 


  • Zvolte variantuSklademSklademSklademSkladem
79 Kč 169 Kč 295 Kč 555 Kč od 79 Kč
  • Hmotnost
Kategorie: Jednodruhové kávy - arabika
Dostupnost: Skladem
 

ZAJÍMAVOSTI

Medelin je aglomerace v údolí Aburrá, ležící v centrální oblasti pohoří And a kávy z této oblasti patří k nejlepším. Další oblasti, ve kterých se kávovníky pěstují, se rozprostírají mezi výběžky And a ve východních, západních a centrálních horských oblastech. Hornatý terén má velice rozmanité mikroklima, což znamená, že sběr úrody může probíhat téměř po celý rok, jelikož plody kávovníku dozrávají postupně a v rozličných obdobích. Kolumbie má štěstí i v tom, že se nemusí obávat příchodu mrazů, na rozdíl např. od Brazílie, které by mohly zničit úrodu. Díky dostatku vodních toků se kávová zrna zpracovávají z 90 % mokrou cestou. Z míst, kde je nedostatek vody, se zrna dopravují v pergamenových obalech až do středisek, kde se zpracovávají. 

Medelin Supremo je známá jako jedna z nejlepších prémiových kolumbijských káv. Má plné tělo se sametovou texturou, komplexně vyrovnanou aciditou a čokoládovým nádechem.

Správně připravená kolumbijská káva je uznávaná jako jedna z nejlepších, chuťově vyvážených káv a zároveň se pokládá za nápoj, který je možné pít v kteroukoli denní dobu. K nejlepším kávovníkovým zrnům patří ta, co pocházejí z plantáží v okolí Madelínu, Armenie a Manizelasu. 

 

 

 
Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.