COLOMBIA Supremo Medellin

24 hodnocení
89 Kč 215 Kč 385 Kč 719 Kč od 89 Kč
Skladem Skladem Skladem Skladem Zvolte variantu
Hmotnost
Zvolená varianta není k dispozici. Reset vybraných parametrů.

SAMETOVÁ CHUŤ, ČOKOLÁDA, OVOCE

Silné aroma, sametové tělo a nasládle karamelová chuť s lehkou aciditou.

 

Možnosti doručení
Můžeme doručit do:
31.3.2023 31.3.2023 31.3.2023 31.3.2023 Zvolte variantu
Kategorie: 100% arabika
Dostupnost: Skladem

Správně připravená kolumbijská káva je uznávaná jako jedna z nejlepších, chuťově vyvážených káv a zároveň se pokládá za nápoj, který je možný pít v kteroukoli denní dobu. Silné aroma, sametové tělo a nasládle karamelová chuť s lehkou aciditou.

Káva z Medellínu se pěstuje vysoko v horách až 2 100 metrů nad mořem. Tato nadmořská výška a tropické podnebí poskytují ideální podmínky pro růst kávovníku, což dává kávě z Medellínu vynikající chuť a aroma.  V tzv. "high-grown" oblastech, což znamená, že káva roste vysoko v horách, kde je nižší teplota a vysoká vlhkost, získává káva z Medellínu výjimečně plnou a bohatou chuť s výraznými tóny ovoce a karamelu.

Většina kávy se pěstuje na malých rodinných farmách, kde se kávové bobule pečlivě sbírají ručně. Ruční proces zajišťuje, že jsou sbírány pouze zralé a kvalitní kávové třešně. To zaručuje kávě z Medellínu vynikající chuťový profil.

 

DETAILNÍ INFORMACE 

Země původu   Země původu: Kolumbie 

Region   Region: Medellin  

Nadmořská výška   Nadmořská výška: 1800 - 2100 m n.m.

Druh kávovníku   Druh kávovníku: Arabica

Velikost zrna   Velikost zrna: Supremo (velká zrna bez perlových zrn, tzn. nejvyšší možná) 

Zpracování   Zpracování: Plně promytá

Chuťový profil 1   Chuťový profil: Plné tělo se sametovou texturou, komplexně vyrovnanou aciditou a čokoládovým nádechem

 

Medellin je aglomerace v údolí Aburrá, ležící v centrální oblasti pohoří And a kávy z této oblasti patří k nejlepším. Další oblasti, ve kterých se kávovníky pěstují, se rozprostírají mezi výběžky And a ve východních, západních a centrálních horských oblastech. Hornatý terén má velice rozmanité mikroklima, což znamená, že sběr úrody může probíhat téměř po celý rok, jelikož plody kávovníku dozrávají postupně a v rozličných obdobích. Kolumbie má štěstí i v tom, že se nemusí obávat příchodu mrazů, na rozdíl např. od Brazílie, které by mohly zničit úrodu. Díky dostatku vodních toků se kávová zrna zpracovávají z 90 % mokrou cestou. Z míst, kde je nedostatek vody, se zrna dopravují v pergamenových obalech až do středisek, kde se zpracovávají. 

K nejlepším kávovníkovým zrnům patří ta, co pocházejí z plantáží v okolí Madellínu, Armenie a Manizelasu. 

 

Pražená zrnková káva. Pokud si přejete kávu namlít, napište nám prosím do poznámky na jakou přípravu.