PANAMA SHB BOQUETE CASA RUIZ

22 hodnocení
  • 1 z 2

OBECNÉ INFORMACE:

Od této panamské kávy z farmy Casa Ruiz dostanete vše, co od kávové speciality očekáváte. Příjemná ovocná sladkost s květinovým či mandlovým aroma, nižší hořkost, velice mírná acidita a čistá dochuť. Celkově se jedná o velmi vyvážený komplex chutí, které se navzájem doplňují a tvoří dokonalou harmonii.

 

DETAILNÍ INFORMACE: 

Země původu   Země původu: Panama

Region   Region: Chiriqui, Boquete

Nadmořská výška   Nadmořská výška: 1400 - 1700 m n.m.

Farma   Farma: Casa Ruiz

Sber   Sběr: Ruční

Druh kávovníku   Druh kávovníku: Arabica Catuai 

Zpracování   Zpracování: Plně promytá

Další označení   Další označení: SHB (Strictly Hard Bean) 

Chuťový profil 1   Chuťový profil: Příjemná ovocná sladkost, nízká hořkost i acidita, květinové aroma

 

 


  • Zvolte variantuSklademSklademSklademSklademSklademSklademSklademSklademSklademSklademSklademSklademSklademSkladem
80 Kč 80 Kč 80 Kč 80 Kč 80 Kč 80 Kč 220 Kč 220 Kč 220 Kč 220 Kč 220 Kč 220 Kč 420 Kč 800 Kč od 80 Kč
  • Hmotnost
  • Mletí kávy
Kategorie: Jednodruhové kávy - arabika
Dostupnost: Skladem
 

ZAJÍMAVOSTI

Panamské kávy jsou obecně sladké a vyvážené, občas květinové nebo citrusové a příjemně pitelné. Většina kávovníků roste v západní provincii Chiriqui (sem spadá i Boquete) s výhodnými klimatickými podmínkami a úrodnou půdou, kde značná nadmořská výška sopky Baru zpomaluje zrání. Díky tomu má kávovník více času k rozvinutí jejich chuti a aroma kávových zrn. V zemi jsou kvalitní zpracovatelská zařízení a dobře rozvinutá infrastruktura.

Boquete je nestarší a nejznámější kávový okres v Panamě s chladným a mlhavým počasím a je domovem těch nejvíce ceněných káv na světě. Chutě sahají od kakaových po ovocné, vždy s jemnou kyselostí a nízkou hořkostí.

Farma Casa Ruiz

Rodina Ruizových se pěstování kávovníků v panamské oblasti Boquete věnuje již od konce 19. století. V současné době společnost vedou sourozenci Maria a Plinio Ruizovi - třetí “kávová” generace, která ctí zásady svých předků a snaží se tedy především o pěstování tradičních odrůd kávovníku. Kávovníky jsou zde pěstovány ve stínu větších, přirozeně rostoucích stromů. Díky spojení ekologického způsobu pěstování a velmi dobře vybavenému zázemí pro zpracování exportuje Casa Ruiz jedny z nejkvalitnějších zrn světa. Vyhlášena jsou svou stálou vysokou kvalitou, nekolísající sklizeň od sklizně.

 

 

 
Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.