Od této panamské kávy z farmy Casa Ruiz dostanete vše, co od kávové speciality očekáváte. Příjemná ovocná sladkost s květinovým či mandlovým aroma, nižší hořkost, velice mírná acidita a čistá dochuť. Celkově se jedná o velmi vyvážený komplex chutí, které se navzájem doplňují a tvoří dokonalou harmonii.
Pražená zrnková káva. Pokud si přejete kávu namlít, napište nám prosím do poznámky na jakou přípravu.
DETAILNÍ INFORMACE:
Země původu: Panama
Region: Chiriqui, Boquete
Nadmořská výška: 1400 - 1700 m n.m.
Farma: Casa Ruiz
Sběr: Ruční
Druh kávovníku: Arabica Catuai
Zpracování: Plně promytá
Další označení: SHB (Strictly Hard Bean)
Chuťový profil: Příjemná ovocná sladkost, nízká hořkost i acidita, květinové aroma
Rodina Ruizových se pěstování kávovníků v panamské oblasti Boquete věnuje již od konce 19. století. V současné době společnost vedou sourozenci Maria a Plinio Ruizovi - třetí “kávová” generace, která ctí zásady svých předků a snaží se tedy především o pěstování tradičních odrůd kávovníku. Kávovníky jsou zde pěstovány ve stínu větších, přirozeně rostoucích stromů. Díky spojení ekologického způsobu pěstování a velmi dobře vybavenému zázemí pro zpracování exportuje Casa Ruiz jedny z nejkvalitnějších zrn světa. Vyhlášena jsou svou stálou vysokou kvalitou, nekolísající sklizeň od sklizně.
Panamské kávy jsou obecně sladké a vyvážené, občas květinové nebo citrusové a příjemně pitelné. Většina kávovníků roste v západní provincii Chiriqui (sem spadá i Boquete) s výhodnými klimatickými podmínkami a úrodnou půdou, kde značná nadmořská výška sopky Baru zpomaluje zrání. Díky tomu má kávovník více času k rozvinutí jejich chuti a aroma kávových zrn. V zemi jsou kvalitní zpracovatelská zařízení a dobře rozvinutá infrastruktura.
Boquete je nestarší a nejznámější kávový okres v Panamě s chladným a mlhavým počasím a je domovem těch nejvíce ceněných káv na světě. Chutě sahají od kakaových po ovocné, vždy s jemnou kyselostí a nízkou hořkostí.