Brazílie
Brazílie má velmi rozmanité klima a půdy, což umožňuje růst mnoha různých odrůd kávy a vytváří unikátní chuťové profily. Káva z oblasti Minas Gerais, kde se farma Sao Silvestre nachází, je známá svou jemností a sladkostí.
Brazílie je největším producentem kávy a její produkce tvoří 35 % celosvětové produkce. V zemi je kolem 300 000 farem s rozlohou od půl do 10 000 hektarů a přímo v Brazílii se spotřebuje asi polovina veškeré vyprodukované kávy. Poměr produkce činí 80 % arabiky a 20 % robusty. Velké množství vysoce kvalitních espresso směsí je vyrobeno právě z brazilské kávy.
Brazílie zažila boom v kávové produkci v 19. století, když se farmáři rozhodli nahradit pěstování cukrové třtiny kávovníky. To se stalo hlavně kvůli silné poptávce po kávě z Evropy, která byla tehdy velmi populární.