Vyvážená chuť, jemná aciditu, lahodná vůně. V chuti dominuje čokoláda a oříšky. Tuto kávu stojí zato ochutnat. Většina lidí si ji zamiluje pro její vyváženou, ale intenzivní chuť.
DETAILNÍ INFORMACE:
Země původu: Nikaragua
Nadmořská výška: 1500 - 2000 m n.m.
Druh kávovníku: Arabica
Odrůda: Maragogipe
Zpracování: Plně promytá
Další označení: EP – ručně tříděná, bez defektních zrn
Chuťový profil: Středně intenzivní tělo se sladkými čokoládovými a kořenitými tóny dokreslené jemnou kyselostí
Nejlepší nikaragujské kávy se vyznačují bohatou škálou chutí – od sladké fondánové a mléčně čokoládové po chutě více květinové, delikátní a nakyslé chutě bylinné.
Káva je v Nikaragui hlavním vývozním artiklem. Pěstitelé usilují o rozšíření svého postavení na výběrovém trhu a dále pracují na zdokonalování zemědělské praxe. V Nikaragui je přes 40 000 pěstitelů, z nichž 80 % vlastní farmy s výměrou menší než 3 hektary.
Označení SHG znamená nejlepší nikaragujská kávovníková zrna s velmi vyváženou chutí, příjemnou kyselostí a lahodnou vůní, která jsou pěstovaná výhradně ve výškách nad 1 500 m n.m.
Pražená zrnková káva. Pokud si přejete kávu namlít, napište nám prosím do poznámky na jakou přípravu.