Vyvážená chuť, jemná acidita, lahodná vůně. V chuti dominuje čokoláda a oříšky. Většina lidí si ji zamiluje pro její vyváženou, ale intenzivní chuť.
DETAILNÍ INFORMACE:
Země původu: Nikaragua
Nadmořská výška: 1500 m n.m.
Druh kávovníku: Arabica
Odrůda: Catura, Parainema
Zpracování: Plně promytá, sušená na slunci
Další označení: EP – ručně tříděná, bez defektních zrn
Chuťový profil: Středě plné sirupové tělo se sladkými čokoládovými tóny dokreslené jemnou kyselostí
Pražená zrnková káva. Pokud si přejete kávu namlít, napište nám prosím do poznámky na jakou přípravu.
Nejlepší nikaragujské kávy se vyznačují bohatou škálou chutí – od sladké fondánové a mléčně čokoládové po chutě více květinové, delikátní a nakyslé chutě bylinné.
Káva je v Nikaragui hlavním vývozním artiklem. Pěstitelé usilují o rozšíření svého postavení na výběrovém trhu a dále pracují na zdokonalování zemědělské praxe. V Nikaragui je přes 40 000 pěstitelů, z nichž 80 % vlastní farmy s výměrou menší než 3 hektary.
Označení SHG znamená nejlepší nikaragujská kávovníková zrna s velmi vyváženou chutí, příjemnou kyselostí a lahodnou vůní, která jsou pěstovaná výhradně ve výškách nad 1 500 m n.m.