
HONDURAS El Beneficio - washed, 200 g
Druhý přírůstek v naší nové řadě káv. Pražená světleji, než jste u nás zvyklí. Hodně ovocná, s minimální hořkostí. Cítíme smetanu, nektarinky a citrónový cheesecake.
Chuťový profil: Broskve, nektarinky a sladký citronový cheesecake
země původu: | Honduras |
region: | Intibuca, Pichaho |
farma: | El Beneficio |
farmář: | Jose Yovany Rodriguez |
nadmořská výška: | 1760 m.n.m. |
odrůda: | Catuai |
zpracování: | Washed |
cuppingové skóre: | 87 |
crop: | 23 |
Stupeň pražení: | city roast |
Jose Yovany Rodriguez začal pít kávu v roce 1985. Káva byla vždy přítomna v jeho životě jako koníček, zatímco pracoval na různých místech, aby se uživil a uživil rodinu. Postupem času se Josému podařilo koupit pozemek, na kterém začal pěstoval kávu. Z původních 300 rostlinek už má v současnosti pozemek o rozloze cca 4 hektary.
Díky přímému prodeji kávy se Josému daří získávat za své mikroloty více peněz, a to mu pomáhá k rozšiřování a zdokonalování své farmy. Posledním jeho projektem je pořízení vlastního loupacího stroje (depulperu) a solárních panelů, které využívá jak ve svém domě, tak na farmě.
Na zpracování kávy, kterou Jose pěstuje, pracuje tým 10 lidí. Proces fermentace trvá přibližně 24 hodin. Sušení probíhá v solární kopulovité sušárně, kde se káva suší přibližně 15 dní.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Speciality a mikroloty |
---|---|
Hmotnost: | 0.2 kg |