COSTA RICA LA PASTORA TARRAZU

22 hodnocení
  • 1 z 2

OBECNÉ INFORMACE:

Kostarická kávová zrna, zejména z oblasti Tarrazu, jsou považována za jedna z nejlepších na světě. Chuť káva získává ve vysokých nadmořských výškách, díky sopečné půdě a vlhkému podnebí. Typická je výrazná medová sladkost, v chuti můžete cítit šípky, citrusy a bez.

 

DETAILNÍ INFORMACE: 

Země původu   Země původu: Kostarika

Region   Provincie: San José

Region   Kantón: Tarrazu

Nadmořská výška   Nadmořská výška: 1500 - 1800 m n.m.

Druh kávovníku   Druh kávovníku: Arabica Caturra

Další označení   Označení zrna: SHB (Strictly Hard Bean)

Zpracování   Sběr a třídění: ruční

Zpracování   Zpracování: "white honey"

 

 


  • Zvolte variantuSklademSklademSklademSklademSklademSklademSklademSklademSklademSklademSklademSklademSklademSkladem
83 Kč 83 Kč 83 Kč 83 Kč 83 Kč 83 Kč 193 Kč 193 Kč 193 Kč 193 Kč 193 Kč 193 Kč 344 Kč 654 Kč od 83 Kč
  • Hmotnost
  • Mletí kávy
Kategorie: Jednodruhové kávy - arabika
Dostupnost: Skladem
 

 

ZAJÍMAVOSTI

Produkce kávy začala v Kostarice v roce 1779, kdy byla káva dovezena z Etiopie. V 19. století vláda silně podporovala výrobu kávy, kdy nabídla pozemky každému, kdo chtěl kávu sklízet. Výroba v roce 1992 vzrostla na 168 000 tun.

V zemi je více než 50 000 pěstitelů, kteří jsou z 90 % malými pěstiteli. 

Označení "white honey" se v Kostarice používá pro polopromytou metodu, kdy na pergamenu zůstává různá vrstva dužiny. Tzv. medovým procesem se zintenzivní přirozená sladkost kostarických káv. 

 

 
Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.