COSTA RICA LA PASTORA TARRAZU

25 hodnocení
  • 1 z 2

PRAŽENÉ MANDLE, POMERANČ, ŠÍPEK

Kostarická kávová zrna, zejména z oblasti Tarrazu, jsou považována za jedna z nejlepších na světě. Chuť káva získává ve vysokých nadmořských výškách, díky sopečné půdě a vlhkému podnebí. Typická je výrazná medová sladkost, v chuti můžete cítit pražené mandle, šípky, pomeranč a bez.

Světleji pražená.

 

DETAILNÍ INFORMACE: 

Země původu   Země původu: Kostarika

Region   Provincie: San José

Region   Kantón: Tarrazu

Nadmořská výška   Nadmořská výška: 1500 - 1800 m n.m.

Druh kávovníku   Druh kávovníku: Arabica Caturra

Další označení   Označení zrna: SHB (Strictly Hard Bean)

Zpracování   Sběr a třídění: ruční

Zpracování   Zpracování: "white honey"

Chuťový profil 1   Chuťový profil: Pražené mandle, pomeranč, šípek

 

 


  • Zvolte variantuSklademSklademSklademSklademSklademSklademSklademSklademSklademSklademSklademSklademSklademSkladem
85 Kč 85 Kč 85 Kč 85 Kč 85 Kč 85 Kč 195 Kč 195 Kč 195 Kč 195 Kč 195 Kč 195 Kč 345 Kč 659 Kč od 85 Kč
  • Hmotnost
  • Mletí kávy
Kategorie: Jednodruhové kávy - arabika
Dostupnost: Skladem
 

 

ZAJÍMAVOSTI

Produkce kávy začala v Kostarice v roce 1779, kdy byla káva dovezena z Etiopie. V 19. století vláda silně podporovala výrobu kávy, kdy nabídla pozemky každému, kdo chtěl kávu sklízet. Výroba v roce 1992 vzrostla na 168 000 tun.

V zemi je více než 50 000 pěstitelů, kteří jsou z 90 % malými pěstiteli. 

Označení "white honey" se v Kostarice používá pro polopromytou metodu, kdy na pergamenu zůstává různá vrstva dužiny. Tzv. medovým procesem se zintenzivní přirozená sladkost kostarických káv. 

 

 
Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.