Kostarická kávová zrna, zejména z oblasti Tarrazu, jsou považována za jedna z nejlepších na světě. Chuť káva získává ve vysokých nadmořských výškách, díky sopečné půdě a vlhkému podnebí. Typická je výrazná medová sladkost, v chuti můžete cítit pražené mandle, šípky, pomeranč a bez.
Světleji pražená.
DETAILNÍ INFORMACE:
Země původu: Kostarika
Provincie: San José
Kantón: Tarrazu
Nadmořská výška: 1500 - 1800 m n.m.
Druh kávovníku: Arabica Caturra
Označení zrna: SHB (Strictly Hard Bean)
Sběr a třídění: ruční
Zpracování: "white honey"
Chuťový profil: Pražené mandle, pomeranč, šípek
Pražená zrnková káva. Pokud si přejete kávu namlít, napište nám prosím do poznámky na jakou přípravu.
Produkce kávy začala v Kostarice v roce 1779, kdy byla káva dovezena z Etiopie. V 19. století vláda silně podporovala výrobu kávy, kdy nabídla pozemky každému, kdo chtěl kávu sklízet. Výroba v roce 1992 vzrostla na 168 000 tun.
V zemi je více než 50 000 pěstitelů, kteří jsou z 90 % malými pěstiteli.
Označení "white honey" se v Kostarice používá pro polopromytou metodu, kdy na pergamenu zůstává různá vrstva dužiny. Tzv. medovým procesem se zintenzivní přirozená sladkost kostarických káv.
Pražená zrnková káva. Pokud si přejete kávu namlít, napište nám prosím do poznámky na jakou přípravu.