Plné tělo a sladká exotická chuť bez kyselosti s překvapující dochutí jemných bylin. V chuti můžete dále zachytit skořici, čokoládu, náznak tabáku, hroznového vína a mandarinky. Vše přitom v dokonalé rovnováze. Tato káva si zaslouží chvíli klidu a soustředění, jelikož patří mezi „složitější“ kávy a byla by škoda ji nevěnovat pár minut času.
Země původu: Indonésie
Region: Jáva (ostrov)
Mikroregion: Blawan (plantáž)
Nadmořská výška: 1400 m n.m.
Druh kávovníku: Arabica
Zpracování: Plně promytá
Chuťový profil: Plné tělo s výraznou sladkostí bez kyselosti a s tóny čokolády
Mírně zvětralý sopečný povrch indonéského souostroví poskytuje nejúrodnější půdu pro pěstování kávovníků a bohatost vodních toků umožňuje zpracování zrn mokrou cestou. Pro pěstování jsou nejdůležitějšími ostrovy Jáva, Sumatra a Celebes. Na Jávě jsou potom nejlepší pěstitelské oblasti plantáže Blawan, Jampit a Kayumas. Proto jsme pro Vás vybrali kombinaci toho nejlepšího.
Ostrov Jáva nabízí několik originálních chuťových profilů, ale obecně lze o jeho kávách říct, že mají nízkou kyselost, ořechovou nebo zemitou chuť a těžké tělo. Káva některých letitých stromů má rustikální příchuť.
Pražená zrnková káva. Pokud si přejete kávu namlít, napište nám prosím do poznámky na jakou přípravu.