Tři nové kávy výhodněji
Když nevíte, kterou vybrat - tři nové speciálky za výhodnější cenu.
ETHIOPIA Kelloo Danche - washed, 200 g
Guava, červený hrozen, ostružiny a bílý cukr
země původu: | Ethiopia |
region: | Gedeo, Gedeb |
farma: | Danche washing station |
nadmořská výška: | 2000 - 2300 m.n.m. |
odrůda: | Heirloom |
zpracování: | Washed |
cuppingové skóre: | 88 |
crop: | 23 |
Stupeň pražení: | city roast |
Káva pochází z promývací stanice Danche Washing Station nacházející se ve vesnici Worka Chelbesa, v distriktu Chelseba, kam dodává své třešně cca 742 farmářů z okolí. Farma je vlastněná skupinou SNAP, jež po Etiopii vlastní a provozuje několik promývacích stanic a snaží se ve spolupráci s farmáři produkovat a zpracovávat co nejkvalitnější kávu.
Proces: po vyloupání a třídění ve vodních nádržích zrna fermentují cca 72 hodin a následně jsou promyta, sušena ve dvoucentimetrových vrstvách po dobu 10 dní a nakonec ručně tříděna.
EL SALVADOR Finca Lemus Bella Vista, 200 g
Jiskrná chuť kiwi a grepu s tóny skořice a sladkostí zralých švestek
země původu: | El Salvador |
region: | Ahuachapan, Concepcion de Ataco |
farma: | Finca Lemus Bella Vista |
nadmořská výška: | 1200 m.n.m. |
odrůda: | Tabi |
zpracování: | Honey |
cuppingové skóre: | 87 |
Stupeň pražení: | city roast |
Thelmin život je spojen s kávou od jejího dětství na rodinné kávové farmě. Vzpomíná na bezstarostné dny prožité na polích během sklizně, kdy se nadechovala sladké vůně zralých třešní ve vzduchu. Tyto radostné vzpomínky ji motivovaly k nákupu vlastní kávové farmy a pokračování v rodinné tradici jako třetí generace kávových producentů.
Rok 2006 byl klíčovým, když Thelma koupila farmu Madre Tierra, a v roce 2014 přidala sousední pozemek farmu Lemus. Oba pozemky pojmenovala po rodinném příteli a bývalém majiteli, Carlosesu Lemusovi. Tyto farmy se nacházejí na vrcholu kopce v pohorské oblasti Ilamatepec, nedaleko města Ataco. Výběr tohoto místa nebyl náhodný, chtěla být blízko města, které je dlouhodobě známé pro výrobu vysoce kvalitní kávy.
Thelma však neusíná v Atacu na vavřínech. Má mnoho plánů na vylepšení farmy a zvyšování kvality svých plodů. V nejbližší budoucnosti plánuje instalaci moderního zavlažovacího systému, který zvýší účinnost pěstování kávy a posílí ochranu farmy před případnými problémy, jako jsou sucho, škůdci nebo nemoci. Tyto kroky jsou klíčové pro udržení farmy na vysoké úrovni, a Thelma je pevně odhodlána věnovat svou lásku a vášeň kávě k dosažení tohoto cíle.
HONDURAS El Beneficio - washed, 200 g
Broskve, nektarinky a sladký citronový cheesecake
země původu: | Honduras |
region: | Intibuca, Pichaho |
farma: | El Beneficio |
farmář: | Jose Yovany Rodriguez |
nadmořská výška: | 1760 m.n.m. |
odrůda: | Catuai |
zpracování: | Washed |
cuppingové skóre: | 87 |
crop: | 23 |
Stupeň pražení: | city roast |
Jose Yovany Rodriguez začal pít kávu v roce 1985. Káva byla vždy přítomna v jeho životě jako koníček, zatímco pracoval na různých místech, aby se uživil a uživil rodinu. Postupem času se Josému podařilo koupit pozemek, na kterém začal pěstoval kávu. Z původních 300 rostlinek už má v současnosti pozemek o rozloze cca 4 hektary.
Díky přímému prodeji kávy se Josému daří získávat za své mikroloty více peněz, a to mu pomáhá k rozšiřování a zdokonalování své farmy. Posledním jeho projektem je pořízení vlastního loupacího stroje (depulperu) a solárních panelů, které využívá jak ve svém domě, tak na farmě.
Na zpracování kávy, kterou Jose pěstuje, pracuje tým 10 lidí. Proces fermentace trvá přibližně 24 hodin. Sušení probíhá v solární kopulovité sušárně, kde se káva suší přibližně 15 dní.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Speciality a mikroloty |
---|---|
Hmotnost: | 0.5 kg |