Jak zacházet s kávou z naší pražírny

Čerstvá káva Vám přináší nespočet výhod oproti průmyslově zpracovaným kávám ze supermarketů, ale zároveň je choulostivější na skladování a balení, které mají zásadní vliv na zachování její kvality.

Skladování a konzumace: 

  • Kávu skladujte ideálně v původních obalech, ve kterých Vám byla doručena.
  • Kávu skladujte při teplotě do 20 °C v suchu a temnu.
  • Kupujte raději více menších balení, než jedno velké.
  • Kávu melte těsně před její přípravou. 
  • Kávu se snažte zkonzumovat nejpozději 6 týdnů od data pražení. Po této době výrazně klesá její kvalita (hlavně aroma) a ztrácí svoje chuťové vlastnosti, pro které kávu primárně konzumujeme.

 

Výhody čerstvé kávy z naší pražírny

  • Pracujeme se surovinou o několik tříd kvalitnější, než velké nadnárodní společnosti.
  • Nabízíme Vám kávu z různých koutů světa s přesným určením lokality, kde se káva pěstuje doplněné o informace o nadmořské výšce, farmě, odrůdě, kvalitě zrna, způsobu zpracování a dalších důležitých informací, které mají vliv na výslednou chuť kávy a jsou ukazatelem její kvality.
  • U každé kávy používáme jiný pražicí profil přímo pro daný druh kávy tak, abychom z ní dostali maximum chutí, které nám může nabídnout.
  • Káva se k vám dostane nejpozději pár dní po upražení, na rozdíl od káv ze supermarketu, které jsou při koupi i 1 rok staré.

 

Přejeme mnoho příjemných chvil strávených s naší kávou.

Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.