Farmář José Cuellar Fajardo zůstal věrný tradiční biokultuře, nikdy nevykácel les, aby zasadil kávovníky do řádků na monotématické půdě. Na svých 40 hektarech, v nadmořské výšce 1450 mnm v čisté panenské džungli pěstuje kávovníky mezi nepřeberným množstvím rozmanitých stromů, keřů a květin, mezi zvířaty a ptactvem, mezi roji brouků a divokých včel.
DETAILNÍ INFORMACE:
Země původu: Honduras
Region: Trinidad, Santa Barbara
Farma: Finca Jerusalén, Farmář: José Francisco Cuéllar Fajardo
Nadmořská výška: 1450 m n.m.
Druh kávovníku: Arabica
Zpracování: Plně promytá, sušená na slunci
Další označení: SHG (Strictly High Grown) - kávy vypěstované ve vysoké nadmořské výšce (nad 1300 m. n. m.), EP - ručně tříděná, bez defektních zrn
Chuťový profil: Výrazná sladkost, karamel, jasmín, tropické ovoce
Lesní půda, na které Josého kávovníky rostou, je jako koncert zdravé podzemní flóry. Je živá, pestrá, chrání rostliny před
nemocemi a útoky škodlivých hub. Vůně bohatého lesa je hustá jako mlha. Půda voní rozmanitými květy, pryskyřicí, mechy... Jsou cítit stromy pomerančovníků, mandarinek ale i stovky a tisíce dalších nádherných rostlin. A když k tomu všemu rozkvetou kávovníky tak je to nepopsatelný zážitek. Bouře čísté běloby s vůni jasmínu a vanilky. Na této rodinné farmě se staletou tradicí José pěstuje Geishu, vzácnou arabiku původem z Ethiopie z oblasti Gesha.
José je agronom, vystudoval zemědělskou Univerzitu v Argentině. Na farmě stále něco vylepšuje, pečuje o kávovníky jako o vzácný poklad. Farma má několik čistých horských pramenů a tímto je s vodou soběstačná. Mikroklima lesa vytváří ideální a zdravé podmínky pro nejlepší sklizně kávy. Josého Geisha je v šálku hustě krémová, citrusová, karamelová, čokoládová, exotická.
Pražená zrnková káva. Pokud si přejete kávu namlít, napište nám prosím do poznámky na jakou přípravu.
Farma Finca Jerusalén